سبد خريد شما : 0
?>

معرفی اخلاق در دنیای واقعی

پیتر آلبرت سینگر فیلسوف استرالیایی که در آمریکا و استرالیا صاحب کرسی های تدریس فلسفه و اخلاق است در ۱۹۴۶ به دنیا آمد از آکسفورد دکتری گرفت و روح تازه ای در کالبد بی رمق اخلاق کاربردی دمید تا جاییکه از او بعنوان احیا کننده این شاخه از فلسفه یاد می کنند او پیش رو در احقاق حقوق حیوانات حساس است و خود را فرانوع گرا معرفی می کند سینگر از قائلان به فایده باوری حداقلی نیز بشمار می آید کسانیکه به اصل کاهش رنج برای بیشترین افراد باور دارند و سینگر افراد را تا حیوانات حساس گسترش می دهد. در سال ۲۰۱۳ بعنوان سومین چهره ی تاثیر گذار فکری جهان شناخته شد از جمله این تاثیرات میتوان به تلاش او برای ممنوعیت قفس های نگهداری مرغ در مرغ داری ها اشاره کرد که در نهیت به ممنوعیت استفاده از آنها در گستره اتحادیه اروپا شد سینگر کتابهای فراوان و مقالات متعددی به رشته تحریر در آورده که از آن میان برخی به فارسی برگردان شده است از جمله همین کتاب که به تازگی و با اجازه ی رسمی خود او به زبان فارسی درآمده تا خواننده فارسی زبان حساس به اینگونه امور با اطلاعات تازه ای در این گستره ها آشنا بشود.
این کتاب با نام اصلی ethics in the real world در سال ۲۰۱۶ منتشر شده است و خانم نیره جودی زحمت ترجمه آن را کشیده اند و نشر کوچه در زمستان ۱۳۹۷ با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و با قیمت ۵۸۰۰۰ تومان آن را راهی بازار کرد کتاب مملو از اشتباهات تایپی است و بعضاً مشکلاتی هم در ترجمه دارد بطوریکه با پس و پیش کردن چند کلمه مفهوم سر راست و دقیق تر منتقل می شود.برای نمونه میتوان اشاره کرد در سراسر کتاب هرجا کلمه ای به “…انها” ختم شده مانند “انسانها”، “مکانها” و از این دست به این شکل نوشته شده “انسآنها” “مکآنها”و … یا در صفحه ۱۱۴ خط اول آمده است که “…بتوان این استدلال کرد..” که باید “…بتوان اینگونه /اینچنین استدلال کرد…” باشد و از این قبیل فراوان می توان دید که امیدوارم در چپ های بعدی اصلاح شوند البته اگر به چاپ بعدی برسد باتوجه به تعداد خواننده ایرانی و مشکلات چاپ و هزینه و از این دست.
اما کتا چه می گوید، سینگر این کتاب را از مجموعه یادداشتهای خود در روزنامه ها و مجلات مختلف گردآوری کرده است اینها ساختار مقالات علمی را ندارند اما در عوض نگاه این متفکر را با زبانی ساده تر در قالبی کوتاه تر و در مورد موضوعات روز برای خواننده فراهم می کنند موضوعاتی که البته برخی از آنها هنوز در کشور ما تبدیل به موضوع روز نشده اند. این کتاب شامل فصل های ۱- پرسش های بزرگ ۲- حیوانات ۳- فراتر از اخلاق تقدس حیات ۴- سلامت عمومی و علم اخلاق زیست شناسی ۵-نیکوکاری ۶-شادکامی ۷- سیاست ۸- حکومت جهانی ۹- علم و فناوری ۱۰- زندگی بازی و کارکه در واقع گستره ی علاقه مندی و. فعالیت این فیلسوف اخلاق را مشخص می کنند سینگر در هر کدام از این فصل ها چند یادداشت از خود را آورده که به موضوعات روز و پاسخ های او اشاره دارند. تاکید سینگر در طول کتاب همانطور که در برخی دیگر از آثارش نیز به آن بر میخوریم توجه به جهان بیرون از ماست و تلاش ما برای بهتر کردن جهانی که در آن زیست میکنیم و دیگران در آن زیست میکنند، سینگر تاکید زیادی بر دیگرانی دارد که همراه ما در این جهان و این پهنه ی بی نهایت زندگی می کنند و وظیفه اخلاقی هر کدام از ما را پاسداشت و مراقبت از این نقطه آبی می داند و نه تنها پاسداشت و مراقبت که تلاش برای رفاه بیشتر برای افراد بیشتر یا به عبارتی بهتر کم کردن رنج بیشترین افراد باید اولویت همگان باشد هرچند سخت هرچند دشوار.
سینگر به شرایط آب و هوایی بسیار نقد دارد به خوراک انسانها و مصرف بی رویه حیوانات نقد دارد به انباشت ثروت و رفتارهای متظاهرانه آلودگان به ثروت نقد دارد و. تمام آنها را بر مبنای استدلالاتی عینی و مثالهایی از جهان واقع برای خواننده مطرح می کند.
خواندن آثار او از جمله همین کتاب به نظر می رسد برای جامعه ما نه تنها مفید که واجب هم باشد باتوجه به رفتارهای خودخواهانه ی فراوانی که در  جامعه ما در حال وقوع است و همچنین رفتارهای متظاهرانه ی طبقه ی نوکیسه که با لاکچری بازی سوهان روح طبقه ی وسیع  و در حال گسترش ضعیف جامعه هستند بلکه یادبگیریم و ببینیم در کشورهای متمدن به این گونه رفتارها نقد میشود و اصلاح صورت میگیرد.
گوشه ای از کتاب:
در بخشی از کتاب زیر عنوان بهای گزاف افسردگی میخوانیم: افسردگی مطابق با مطالعات سازمان جهانی بهداشت چهارمین مشکل سلامتی جهان است و تا سال ۲۰۲۰ احتمالاً به مقام دوم خواهد رسید. تا سال ۲۰۰۴ و در تحقیقی که از  ۲۸ کشور اروپایی انجام شده سالانه برای هر کشور ۱۱۸ میلیارد یورو هزینه داشته و این در مقابل ضربه ای که به عدم بهره وری افراد میزند و هزینه ای که از آنجا ناشی می شود رقمی نیست. افسردگی یک تراژدی فردیست که در سراسر جهان ۱۰۰ میلیون برابر شده است.
بسیاری از مطالعات اخیر نشان می دهند که سپری کردن زمان با خانواد و دوستان با رضایتمندی افراد از زندگیشان ارتباط دارد در حالی که ساعات طولانی کار و به خصوص در رفت و آمد و مسافرت مداوم به اضطراب و ناراحتی می انجامد.